• KOM OP TEGEN KANKER

  Het derde benefietconcert voor Kom Op Tegen Kanker was wederom een schot in de roos. Sinds januari ll. waren de stuwende krachten achter het initiatief, Aimé en Chris Coenen, onverpoosd in de weer geweest om de organisatie in goede banen te leiden. En daar zijn ze dus ook dit jaar weer in geslaagd. De zaal was uitverkocht en er moesten nog stoelen worden bijgezet om late beslissers een plaatsje te bezorgen.
  Bij de aankomst in cc De Passant werden we hartelijk ontvangen. Aimé en Chris zetten de laatste puntjes op de i en de jongens van het geluid en licht waren druk bezig hun apparatuur in gereedheid te brengen.
  Omstreeks 16u was iedereen aanwezig behalve Dirk. Hij zou later komen omdat zijn vrouwtje nog tot zaterdagmiddag moest werken.
  Vanaf 18u werden we vergast op een lekker koud buffet in één van de gezellige restaurantjes in het centrum van Zoutleeuw. Iets voor 20u waren we terug in de zaal en maakten ons klaar voor het concert, dat iets na half negen aanving. Alvorens wijzelf van start gingen, verwelkomde Aimé het talrijk opgekomen publiek, en gaf daarna de microfoon aan de verantwoordelijke van de regio voor ‘Kom op tegen Kanker’, die ook haar verbaal duitje in het zakje deed. Vooraleer Koen aftikte voor het openingsnummer (Apache), werden we door Chris al verrast met een mooie attentie. Na afloop, en dat was ruim na 23u, waren de reacties over het concert zeer positief; ook de inbreng van Dirk werd bijzonder gesmaakt. Het gaf toch weer een apart cachet aan het optreden.
  Een gevoelige noot aan het eind van de avond was het afscheid van Manu. Het was zijn laatste optreden met GuitarSyndicate en dat viel ons wel zwaar. We vonden in hem een voortreffelijk muzikant, en ook als mens was hij bijzonder sympathiek en warm van hart. Ook zijn echtgenote werd een goede vriendin van ons. Maar, zoals we al van te voren wisten, zou Manu niet blijven (verre afstand naar repetities en beroepsbezigheden) en ook hij had het even moeilijk bij het afscheid. Maar goed, we gaan nu in zee met Gerard en na enkele repetities blijkt reeds dat hij een doorwinterd muzikant is.

  Onze huisfotografe Wendy was weerhouden om foto's te nemen. Gelukkig had één van onze fans, Luc Beeten, die vooraan zat, zijn fototoestel bij en kon zo enkele kiekjes maken. We kregen de foto's doorgestuurd en zullen ze zo snel mogelijk op onze website zetten. Trouwens de foto's van het optreden in Oudegem zijn ook klaar en die worden er dan meteen bijgezet.

  DSC_0294 (600 x 399)