• VACATURE

  Vacature voor ritmegitarist bij GuitarSyndicate

  GuitarSyndicate is een Cliff Richard en The Shadows tribute band die in 1983 werd opgericht.

  De band kreeg door de jaren heen internationale belangstelling en speelde geregeld in het buitenland. Ter gelegenheid van de 20ste verjaardag van GuitarSyndicate was Bruce Welch, originele ritmegitarist van The Shadows, te gast op de viering en speelde zelfs enkele nummers mee.

  Omwille van beroepsredenen moet onze huidige ritmegitarist de band verlaten en hebben we momenteel een vacature openstaan om hem zo spoedig mogelijk te vervangen voor onbeperkte duur.

  Het profiel dat wij beogen voor de kandidaat-gitarist :

  • vertrouwd zijn met de ritmepartijen van de traditionele nummers van The Shadows en van Cliff Richard door kennis en podiumervaring
  • bereid zijn zich in te zetten om zo snel mogelijk het repertoire van GuitarSyndicate in te studeren, ‘shadowspasjes’ inclusief
  • beschikken over de nodige instrumentaria en backline (zeker Fender gitaar en akoestische gitaar; Burns gitaar en/of Vox versterker is optie)
  • een goede zangstem is geen must, maar zeker een pluspunt
  • op maandagavond willen repeteren te Antwerpen, Hof ter Loo, in muziekcentrum Trix, van 19 – 22u

  GuitarSyndicate biedt u de mogelijkheid om te musiceren op een meer dan gemiddeld niveau. Het repetitielokaal is speciaal ingericht om optimaal te kunnen repeteren. De mogelijkheid om instrumenten en apparatuur op te bergen is aanwezig. Via de ondergrondse parking kan de repetitieruimte gemakkelijk bereikt worden. Het gaat er altijd ontspannen aan toe tijdens de repetities; ieder kan zijn zegje doen, zijn menig uiten, dit in het belang van de goede sfeer en de kwaliteit. De gedane muzikale inspanningen worden beloond met jaarlijks gemiddeld 4 à 5 optredens.Lijkt dit iets voor U? Meld u dan als de bliksem bij Robin Timmerman : 00/32/3/321.93.75 of
  robin.gs@telenet.be .
 • Manu 'tekent' niet bij ...

  Het jubileumjaar van GuitarSyndicate zit erop.
  De viering van de 25ste verjaardag in Schoten zette de band in de verf.
  Wat onszelf betreft, zetten de perikelen met de slaggistaristen die we sinds het vertrek van Edwin in de band hadden, enigszins een domper op de feestvreugde. Met als resultaat dat we nog steeds op onze honger blijven zitten. Ter verklaring : het kortstondig avontuur met Pierre (okt – dec 2007), Greg die ons verliet om de onlangs terug opgerichte The Jokers te vervoegen en nu Manu, die ons zopas meldde dat hij wegens drukke beroepsbezigheden de band niet zal vervoegen. Hij gaat ons wel depanneren voor de resterende optredens (Dendermonde – Zoutleeuw). Het voorbije jaar hadden we ons anders voorgesteld.
  In januari beschouwden we het toetreden van Greg nog als een geschenk uit de hemel, zeker na de minder goede ervaring die we hadden met Pierre. De euforie was van korte duur : het publiek in Tilburg tijdens de Cliff & Shadows fanmeeting van Joop en Jolanda smaakte de vertolkingen van de Cliff nummers door Greg niet.
  GuitarSyndicate trok hieruit zijn lessen en Dirk (Ritchie Paris) werd aangetrokken om deze nummers voor zijn rekening te nemen. Korte tijd nadien meldde Greg ons dat hij door The Jokers was benaderd om bij hen slaggitaar te gaan spelen. Ons verjaardagsconcert van 18/10 was zijn laatste wapenfeit bij GuitarSyndicate.
  Twee weken later, op 1 november stond Manu al met ons op de planken. Hij vroeg bedenktijd om te antwoorden op onze vraag om de band te vervoegen. Enkele dagen geleden heeft hij ons gemeld om af te zien van toetreding tot GuitarSyndicate, omwille van zijn drukke beroepsbezigheden.
  Wij respecteren zijn beslissing en wij zullen eerstdaags de hoofden bijeen steken om te bespreken op welke manier wij een vervanger zullen recruteren.

  The celebration year of '25 years GuitarSyndicate' is over. We played our anniversary concert on October 18th in Schoten (near Antwerp). For the band itself, the problems we had with our rhythm gitarists 'overshadowed' the joy of celebration. After a less good experience with gitarist Pierre, we were in heaven when we recruted Greg in January 2008 as new rhythm gitarist/lead singer. But at our first gig in Tilburg, the audience didn't appreciatie his way of interpreting the Cliff songs. GuitarSyndicate engaged Dirk (Ritchie Paris) to do the Cliff songs in future, Greg would only sing the Shadows vocals. A few months later, Greg decided to leaveGuitarSyndicate, because he got the opportunity to join the revival of The Jokers, an instrumental guitarband that was famous in Belgium during the sixties. His last gig with us was on our anniversary concert. Two weeks later, on november 1st, we played in Oudenbosch with a new gitarist : Manu. We were satisfied of his performance and asked him to join the band. He needed some time to think about the proposal. Unfortunately, a few days ago, he told us not to go along with GuitarSyndicate, due to time absorbing professional activities. The band will sit together to decide in what way a new rhythmgitarist will be recuted. To be continued...

 • Volgende optreden :

  ZONDAG 8 MAART 2009

  OPTREDEN GUITARSYNDICATE featuring RITCHIE PARIS

  Wij brengen u een aangename middag met Cliff & The Shadows muziek onder het bijkomend genot van een drie gangen menu !

  HOF TER MEYGHEM
  Hofstraat 143
  9200 OUDEGEM (Dendermonde)

  Volgende opties mogelijk :

  Menu + optreden + koffie : €52 (aanvang 13u)
  Optreden + koffie : €25 (aanvang omstreeks 16u)

  Reserveren op het nummer :

  +32/475/32.48.53

  Betaling : door storting op rekening 979-1590690-89 van Freddy De Neve met vermelding 'Optreden GuitarSyndicate + aantal personen'


  Grotere kaart weergeven