• CLIFF AND THE SHADOWS - 50th Anniversary Tour 2009

  In het najaar van 2009 zullen Cliff Richard & The Shadows een allerlaatste maal op tournee gaan, die de naam 50th Anniversary Tour 2009 zal dragen.

  Op de officiële website van Cliff kan u terecht voor het overzicht van de optredens en later ook nog voor meer info aangaande o.a. de ticketverkoop.

  CLIFF RICHARD OFFICIAL WEBSITE

  Cliff&Shads

 • EXIT GREG

  Gezien er de laatste tijd geregeld meningsverschillen waren hebben GuitarSyndicate en Greg hun muzikale samenwerking stopgezet. In eerste instantie was Greg nog bereid om de resterende optredens af te werken, maar zijn melding om daarbuiten minder met ons te repeteren hebben de beslissing om niet meer met hem verder te gaan bespoedigd.
  Het optreden voor 1 november in Fidei et Arti kwam gelukkig niet in het gedrang want er werd snel een vervanger gevonden; mits aanpassing van het repertoire naar nummers die hij kende konden we met hem in zee gaan in Oudenbosch. We namen hierbij een zeker risico, want hij had nog nooit met ons gespeeld, maar hij kweet zich bijzonder van zijn taak en na afloop van het optreden hebben we positieve reacties ontvangen.

  Wie is nu onze redder in nood. Wel het is Manu Van Goidsenhoven, die jaren als slaggitarist deel uitmaakte van de band The Lightnings, een Belgische coverband met vooral nummers uit de jaren 60 en 70 op het repertoire. In 1982 werd de band stopgezet. Twintig jaar later, na een éénmalig reünieconcert, werd de vlam door Manu terug aangewakkerd en zou de band verdergaan als Cliff & Shadows coverband. Als zanger werd Dirk van Iterson (Ritchie Paris) ingelijfd. Enige tijd geleden verlieten enkele leden The Lightnings voor een andere band en de groep werd opgedoekt.

  Alhoewel wij hem ervoor hebben uitgenodigd, vraagt Manu nog wat bedenktijd alvorens te beslissen of hij al dan niet GuitarSyndicate zal vervoegen. Hij zal in ieder geval met ons het optreden van 9 maart afwerken.

De uren die voorafgingen aan het optreden in Fidei et Arti waren best spannend; Manu zou als vervanger voor Greg zonder enige repetitie met ons meespelen.
Tijdens de soundcheck bleek al dat hij de nodige podiumervaring had en gaf hij blijk van de kennis van het repertoire. Manu had ons voorafgaand een lijst bezorgd van de nummers die hij in het verleden had gespeeld. Daarop hadden we het repertoire voor die avond afgestemd. De gezongen Shadowsnummers moesten helaas geschrapt worden. De Cliffnummers nam Ritchie voor zijn rekening. Zij waren geen probleem voor Manu, gezien hij nog mee met Ritchie in The Lightnings had gespeeld.

De traditionele opener was ‘Apache’ en we voelden meteen aan dat het liep. Na enkele nummers werd Manu voorgesteld en hij sprak ook even kort tot het publiek. De instrumentals werden afgewisseld met de vocalen van Ritchie en Manu werkte een vlekkeloos parcours af. Tijdens de pauze was alle spanning weggeëbd en we waren klaar voor het tweede deel in het volste vertrouwen. Ook de sets van Ritchie waren meer relaxed dan twee weken daarvoor in Schoten. Verantwoordelijke Carola van het CC was de eerste om ons te feliciteren na het geslaagde optreden en bedankte ons met een heerlijke fles wijn. Ook andere aanwezigen waren bijzonder opgetogen over onze prestatie.
GuitarSyndicate gaat nu wachten op de beslissing van Manu om al dan niet toe te treden. De gezongen Shadowsnummers die zal Ritchie voor zijn rekening nemen. Het zag er even belabberd uit voor de band na de scheiding met Greg, maar gelukkig komen de optredens niet in het gedrang en hopen we op een positieve reactie van Manu.