• Zaterdag 7 mei - Vorst NationaalZaterdag 12 juni 2004 – Ha

  Zaterdag 7 mei - Vorst Nationaal

  Zaterdag 12 juni 2004 – Hammersmith Apollo Theathre – Final Tour The Shadows.
  Toen het losbarstende applaus de laatste tonen van Apache overstemde, dacht ik : dat was het dan. Het einde van The Shadows op tournee... althans voor mij. Ja, ik werd er even stil van. Nog geen jaar later zou ik echter terug, en dit keer vanop de tweede rij, kunnen genieten van de Final Tour in Europe. Deze tour zit er inmiddels ook op. Het definitieve einde ? Even dacht ik aan een mogelijke Cliff & Shadows Final Tour... Zeg nooit nooit. Ik heb op de MSN Community van David Martin destijds de discussies geregeld gelezen over de speculaties of er ooit nog een Shadowsreünie zou plaatsvinden. De hoop werd meestal meteen de kop ingedrukt door ingewijden die stelden dat de vete tussen Bruce Welch en Hank Marvin nooit zou worden bijgelegd. Uiteindelijk bleek dat Brian Bennett de duw in de goede richting zou geven – en uiteraard niet te onderschatten – ook de ettelijke Engelse Ponden die een reünie met een daaraan gekoppelde Final Tour zou opbrengen. Leuk voor iedereen dus : de fans, die voor hun geduld werden beloond en The Shads, die wellicht een laatste kans zagen om als band nog eens te genieten van de sfeer die ze vroeger zo lang tijdens hun optredens hadden genoten. Dat hun conto daarbij nog even rijkelijk gespijsd zou worden, was leuk meegenomen.
  Dus op die druilerige zaterdagmiddag reed ik met Robin, Anny, Edwin en Lone naar Brussel. Piet zou ons later aan de ingang van de concertzaal vervoegen; hij had afgesproken met enkele Franse vrienden. Robin had gereserveerd in de Colmar Grill van Drogenbos. We lieten het ons goed smaken, ergerden ons wel even aan de gutsende regen, maar de stemming zat er goed in. Op naar Vorst Nationaal dan maar. Het was geen sinecure om een parkeerplaats te vinden; uiteindelijk vonden we er een in een nabijgelegen straat, al bij al viel de loopafstand nogal mee. Aan de ingang stond Piet ons al op te wachten; het was leuk om enkele oude (figuurlijk) bekenden terug te zien. Het was ongeveer half negen toen Brian Bennett het concert op gang drumde : de intro van Apache gekoppeld aan Riders in the sky. Over het concert zelf ga ik niet in detail treden; dat was af, de Shadows hebben nog niets aan kwaliteit ingeboet. Met Mark Griffiths hebben ze een bassist die dicht in de buurt komt van Alan Jones; Warren Bennett vond ik iets minder; hij is een getalenteerd muzikant, maar mocht zich blijkbaar niet ten volle uitleven. Verschillende van zijn partijen waren geprogrammeerd en dan vond ik niet zo fraai.... ik hoor het liever live, daarom dat voor mij Cliff Hall een streepje voor heeft. Hoe het ook zij, intussen is het doek over de toernee gevallen. Op 9 mei is Piet nog naar het concert van Parijs geweest. Hij heeft het klaargespeeld om een rendez-vous te hebben met zijn idolen. U mag in het volgende Syndikateetje een verslag mét foto’s verwachten !

 • BINNENKORT TE VERWACHTEN :The Shadows in Brussel (7 mei) : e

  BINNENKORT TE VERWACHTEN :

  The Shadows in Brussel (7 mei) : een impressie van mijzelf

  The Shadows in Parijs (9 mei) : een verslag van drummer Piet met (pikante?) foto's

 • Omdat Piet en Jacques van een verdiende vakantie genoten in

  Omdat Piet en Jacques van een verdiende vakantie genoten in het buitenland, hebben we enkele weken niet kunnen repeteren. Gisteravond vond de reünie plaats en konden we er nog eens een lap op geven. Een aantal oude nummers werden vanuit het stof opgediept : Find me a golden street, Perfidia, South of the border, 36-24-36, Somewhere, Quatermasters stores, Cozy . Volledig nieuw op het repertoire is het verwoestend snelle Big boy .
  Volgende zaterdag is het zover : The Shadows in Vorst Nationaal. Misschien nog eens een gelegenheid om enkele van onze muzikale (en andere) vrienden tegen het lijf te lopen... Tot dan misschien !

  Yesterday night we have been rehearsing again after a few weeks of non-activity : Piet and Jacques were on vacation (not together !). We picked up some old stuff that we hadn't played for a long time : Find me a golden street, Perfidia, South of the border, 36-24-36, Somewhere, Quatermasters stores, Cozy . We added a completely new (old) tune to our playlist : Big boy : what a drive !
  Next Saturday we will attend the Shadows concert in Brussels. We're on the 4th row ! We hope to meet there some of our friends we haven't seen for a long time. Maybe till then !!

 • EVEN GEDULD AUB !!!

  Beste vrienden,

  Regelmatige bezoekers van dit blog zullen reeds opgemerkt hebben dat het hier de laatste tijd bijzonder stil is... Dat heeft alles te maken met de renovatiewerken die momenteel aan de gang zijn in mijn living ! De hele plaats is noodgedwongen leeggehaald, wat wil zeggen dat ook mijn PC moest wijken voor het breek- en slijpwerk. Ik ben dus voor enige tijd afgesloten van het internet en moet beroep doen op de PC van mijn zoon om berichtjes te kunnen posten; zij die ook kinderen hebben weten dat de vrije momenten op hun PC schaars zijn, vandaar voorlopig slechts postings met mondjesmaat. Men heeft mij beloofd dat de werken voor begin juni zullen beëindigd zijn, dus alvast bedankt voor uw begrip én geduld !

  Dear friends,

  Regular visitors of this blog for sure have noticed that only few items have been posted the last days. The reason is that my living room is being renovated right now. Actually my PC has been removed and thus disconnected from the internet. I have to use my sons PC and those who have kids know how less free their PC's are ! Anyway, the builders have promised that my living room will be ready before beginning of June... Thanks beforhand for your patience !!