• NIEUW SYNDIKATEETJE STAAT ONLINE ! KLIK OP BANNER 't Syndik

  NIEUW SYNDIKATEETJE STAAT ONLINE !
  KLIK OP BANNER 't Syndikateetje IN RECHTERKOLOM

 • FENDER NIEUWS

  Grindelwald productions presents :

  The Stratocaster Legend

  There are many performance and tutorial DVDs around about the Stratocasterbut this is a Rockumentary about the guitar and its maker. The Stratocaster Legend begins in California where this film makes a pilgrimage back to the Strat's birth place in Orange County to trace the roots of one remarkable guitar.This one-hour rockumentary celebrates 50 years of Leo Fender's famous rock icon. The Fender Stratocaster has been voted by Guitarists as the world's greatest electric guitar. Click on the link for more details

  Er is door de jaren heen al veel gepubliceerd rond de Fender Stratocaster, maar nu is er een DVD - Video uitgebracht door Grindelwald productions die de complete Rockumentatie beweert te zijn van deze gitaar en zijn ontwerper. Het verhaal van de Stratocaster steekt van wal in Californië; de film grijpt terug naar de geboorteplaats van de Strat in Orange County. Vijftig jaar Fender Startocaster : dit is enkel weggelegd voor 's werelds beste elektrische gitaar ! Meer details : klik op de link bovenaan.

 • BRUCE AND BRIAN HONOURED !!!

  You can read the complete article of the honouring of Bruce and Brian at Buckingham Palace HERE

 • ERE WIE ERE TOEKOMT !!

  MUZIKALE GASTEN OP BUCKINGHAM PALACE

  Bruce Welch en Brian Bennett waren onlangs te gast op Buckingham Palace om vanuit de handen van the queen 'The order of the British Empire' (OBE) in ontvangst te nemen voor hun bijdrage aan de muziekgeschiedenis. Hank Marvin heeft dit ereteken wegens 'persoonlijke en private' redenen geweigerd. "Het was een enige ervaring om op het paleis ontvangen te worden", aldus Welch, "spijtig dat we niet met zijn drieën waren, maar ieder beslist voor zich of hij deze erkenning wil ontvangen."

 • GYPSY JAZZ en HANK MARVIN !!

  Fans van Django Reinhardt en dus van Gypsy Jazz komen reeds meer dan 50 jaar samen in Le Quecumbar in Londen, om aldaar lekker te jammen. Het is niet ongewoon dat er ook gejamd wordt door artiesten, zoals onlangs o.a. Hank Marvin . Via de link kan u een artikel hierover lezen uit het Londoneasy magazine en daar kan u ook een videoclip starten met fragmenten uit een jamsessie met o.a. Hank Marvin .


  "The Den of Gypsy Jazz" is an interesting article on the "Le Quecumbar" in London, where fans of Gypsy Jazz come together for jam sessions. Amongst them Hank Marvin ! You can read the article by means of the link underneath; the article contains a video clip of such a jam session where you can watch Hank Marvin himself !

  LE QUECUMBAR

 • LEUK INTERVIEW

  Brian Bennett Interview - Record Collectors BBC Radio Shropshire - 10th October 2003

  Brian was interviewed by Mike Adams (MA) and Chris Savory (CS) on BBC Radio Shropshire's Record Collectors programme. This interview was transcribed by Clive Poole and is reproduced with kind permission.
  The complete interview can be read
  HERE
  Brian Bennett werd onlangs geïnterviewed door Mike Adams en Chris Savory op BBC radio. U kan het gesprek lezen als u op de hierboven vermeld link (HERE) klikt.

 • SHADOWSCONCERTEN

  KAARTEN CONCERT THE SHADOWS VORST NATIONAAL 07.05.2005 NU TE KOOP !!! - TICKET SALE BRUSSELS STARTED


  Prijzen van de kaarten ( met inbegrip van 6 Euro reservatiekosten per kaart ) zijn per categorie - Prices per category :

  1ste - 1 st categorie/category : 80 Euro
  2de - 2nd categorie/category : 64 Euro
  3de - 3rd category : 54 Euro
  4de - 4th categorie : 44 Euro

  Best is om zelf naar het loket te gaan in Vorst Nationaal om er uw kaarten aan te kopen !!! Creditcards worden aanvaard !Het kan ook via internet op de website van SHERPA

  De verkoop loopt als een trein...wees er dus uiterst snel bij en stel niet uit !!!!!
  U zal op het Shadows-concert de leden van Guitar Syndicate kunnen begroeten op parterre A, tweede rij centraal !!!
  U komt toch ook ????
  Verschillende buitenlandse concerten zijn reeds uitverkocht, onder andere Birmingham ( UK), Oslo, Stavanger ( Noorwegen ).Indien onze informatiebronnen juist zijn is ook Amsterdam zo goed als uitverkocht !!De kaartenverkoop voor het concert te Parijs in de "Grand Rex" is nog steeds niet van start gegaan !!

  Volgende nieuwe concerten zijn aan de tour toegevoegd - Following concerts have been added to the European tour :
  13 APRIL : Kongresscenter, Ringsted - DANEMARK
  14 APRIL : Knoserthuset, Oslo - NORWAY
  15 APRIL : Solna Hall, Stockholm - SWEDEN
  5 MEI : Fifan Sportshall, Reykjavik - ICELAND
  12 MEI : Heineken Music Hall Amsterdam - Holland - tickets van 23/10 via ticket service of telefonisch : 0900.3001250.

 • ADVENTURE : 5 jaar !!

  Op 23 oktober a.s. wordt in het cultureel centrum Fidei et Arti te Oudenbosch het vijfjarig bestaan van de groep “AdVenture” gevierd met een spetterend programma.
  Speciaal de Rock & Roll liefhebbers zullen aan hun trekken komen. Er zijn drie uitstekende vertolkers van deze muziekstroming die ieder op hun beurt in deze scene hun sporen hebben verdiend :

  The GFC band, met de fameuze Gijs Lemmen (ex Jumping Jewels / ex Tumble Weeds).
  Willy and His Giants, die de “vader” van de Nederlandse Rockscene wordt genoemd en een wereldhit scoorde met het nummer “Ajoen Ajoen”.
  AdVenture, internationaal bekend en thans ook als de Europese band van Nokie Edwards.

  Maar niet alleen de liefhebbers van de Rock & Roll zullen op 23 oktober 2004 de avond van hun leven hebben. Vele muziekliefhebbers van vooral de Fifties en Sixties, in ons land vertegenwoordigd door een hele grote aanhang, zullen aan hun trekken komen.

  AdVenture” is een groep die in oktober 1999 is opgericht als coverband van de legendarische Amerikaanse instrumentale band “ The Ventures” die in Europa o.a. de hitparade vertegenwoordigde met de nummers “ Walk don´t run, Hawaï five ‘O, Bumble bee twist”.De groep heeft inmiddels twee CD´s en een DVD uitgebracht, dat laatste in samenwerking met de leadguitarist van hun voorbeeld “The Ventures” in de persoon van Nokie Edwards, met wie zij een korte Europese tournee in 2002 en een CD hebben gemaakt. Het repertoire van “AdVenture” bestaat uit instrumentals en zang.
  De 23ste oktober zal voor vele liefhebbers van “live concerten” niet alleen muzikaal aantrekkelijk zijn, ook culinair is gedacht aan de bezoeker door de aanwezigheid van een uitstekende Indische catering.

  Het vijfjarig bestaan van “AdVenture” begint om 20.30 uur en eindigt om ca 00.30 uur.De zaal is voor de bezoekers reeds vanaf 19.30 uur open. Er zijn kaarten ad € 10.- p.p. te reserveren aan het loket van Fidei et Arti, Pastoor Hellemonsstraat 1 te Oudenbosch, tel. 0165 – 313330 of middels de telefoonnummers 06 - 22468650, 0165 - 550027.Eveneens kan gebruik worden gemaakt van het e-mail adres van Albert Van Prehn.

 • Entreekaarten voor Shadowsoptreden in Westfalenhalle in Dort

  Entreekaarten voor Shadowsoptreden in Westfalenhalle in Dortmuned (8 mei 2005)

  De heer W. Oosterberg uit Nederland verstrekte ons de volgende informatie aangaande de ticketverkoop van het Shadowsconcert van 8 mei in Dortmund (D) :
  De prijscategorieen zijn:
  1e categorie 65,80 euro
  2e categorie 57,70 euro
  3e categorie 48,50 euro
  4e categorie 37,00 euro
  daarbij komt nog een euro of 3 per kaart voor verzend- en administratiekosten;

  Het telefoonnummer van het ticketbureau van de Westfalenhalle is: 0049-231-1204-666
  Als je je creditkaart bij de hand hebt, heb je binnen 5 minuten de kaarten besteld. Het ticketbureau is geopend op werkdagen van 08 uur tot 17 uur en op zaterdag van 09 tot 17 uur.

  Tickets for the Shadowsconcert in Dortmund (Germany) on May 8th 2005 can be ordered by phone. The number of the ticket office is 0049-231-1204-66. The office is opened on workdays from 7 am till 4 pm and on Saturday from 8 am till 4 pm.Prices are €65,80 - €57,70 - €48,50 - €37,00. Postal and administration charges are approx. €3.

 • NOG SLECHTS EEN 50-tal KAARTEN BESCHIKBAAR ! WEES ER SNEL BI

  NOG SLECHTS EEN 50-tal KAARTEN BESCHIKBAAR ! WEES ER SNEL BIJ ! - ONLY 50 TICKETS LEFT FOR SALE !!

  GUITAR SYNDICATE IN CONCERT
  A tribute to Cliff Richard and The Shadows

  Zaterdag 13 november 2004 - 20.30 uur

  Saturday November 13th 2004 - 8.30 p.m.

  Cultureel centrum

  FIDEI et ARTI

  Cultural centre


  Pastoor Hellemonsstraat 1, 4731 HV Oudenbosch - Holland

  Kaarten verkrijgbaar - € 12,50 - Tickets for sale now

  Tel : 00/31/(0)165-31.29.89 - E-mail info@fideiarti.nl

 • SUCCES VOOR EERSTE INDO-ROCK & SIXTIES NIGHT

  Edwin Musch en zijn team mogen terugblikken op een eerste succesrijke editie van hun indo-rock & sixties night. Het cultureel centrum 'Fidei et Arti' zat afgeladen vol voor de optredens van Adventure, The Lightnings, Ben Poetiray en Ben Stevens met Jannet Berlauwt.

  Zoals aangekondigd begon het spektakel rond 20.30u toen Edwin zelf achter de microfoon plaats nam om de aanwezigen welkom te heten en hen een aangename avond toe te wensen.

  De Belgische Cliff & Shadows coverband 'The Lightnings' verschenen als eersten in de spots. Het is de band waartoe Edwin's broer Rudy sinds korte tijd als sologitarist is toegreden na het terziele gaan van zijn vorige band Danny Davis & The Boys. Het is een leuke band, in de stijl van DD & The Boys : een aantal Shadows nummers als opening voor hun act en dan wordt het viertal vervoegd door een Cliff zanger, die oude rocknummmers van Cliff's beginperiode ten gehore brengt. Een leuk geheel dat in de smaak van het publiek viel.

  AdVenture verraste ons met een primeur : de band die zich voornamelijk toelegt op het repertoire van The Ventures heeft zich terug een zangeres aangemeten na het vertrek van Lia enkele maanden geleden. De nieuwe frontdame - Anneke - werd meteen voor de leeuwen geworpen en men kan zien dat ze zich al goed thuis voelt bij de jongens van Adventure. Haar inbreng zorgt nog voor meer afwisseling en is zeker een toegevoegde waarde voor de Ventures-instrumentals en het vocale werk van Edwin.

  Ben Poetiray & his band waren als hoofact aagekondigd en - zoals Edwin hem aandkondigde - niet de prins, maar wel 'the king of Indo Rock'. Het is de eerste maal dat ik 'live' met Indo Rock werd geconfronteerd en ik moet toegeven dat deze stijl van 'rocken' heel apart is. Ben beschikt bovendien ook nog over een dijk van een stem ; de mooie ballads zoals o.a. My Marie zorgden voor kippenvelmomenten. Ik hoop van harte dat Edwin erin zal slagen om het Indo-rock gebeuren in Nederland (en mogelijk ook België) terug aan populariteit te laten winnen.

  Ook bijzonder leuk was het welgesmaakte optreden van Ben Stevens en Jannet Berlauwt; Jannet's prachtige stem begeleid door haar partner Ben op de keyboards en met behulp van backingtracks die ze zelf hebben ingespeeld en -gezongen. Ingetogen nummers zoals 'Help me make it thru the night' en stevige stampers als 'Knock on wood' onthulden de muzikale kwaliteiten van dit duo.

  Om twee uur 's nacht moest helaas een einde worden gemaakt aan dit prachtig muziekfestijn. Niet getreurd echter, want als het van Edwin afhangt, zal hierop zeker een vervolg komen.