• WOENSDAGAVOND

  Woensdagavond werd het programma voor zaterdag in het Klokhof doorgenomen. We probeerden ook voor de eerste maal onze nieuwe monitoren uit. Het was wel even zoeken naar de juiste aansluiting op de mengtafel, maar na een telefoontje met iemand die er wat meer van afweet dan wij, werkte alles prima. We konden snel doorwerken, van de nummers die we de laatste optredens hadden gedaan namen we enkel het begin en het einde door.
  En ook deze avond bleek weer maar eens dat de wereld 'klein' is. De winnaar van onze CD, de 2500ste bezoeker van ons blog, bleek nog een oude kennis te zijn van onze bassist Jacques, een collega vanuit het begin van zijn beroepsloopbaan...
  We bespraken ook nog even het onderhoud dat Edwin enige dagen tevoren had met de mensen van Fidei et Arti. Op 13 november of 11 december 2004 zullen we daar opnieuw optreden. De precieze datum zal binnenkort op ons blog bekend gemaakt worden.

 • 't SYNDIKATEETJE VANAF NU 'ONLINE' - KLIK IN DE RECHTERKOLOM OP HET LOGO !

  Ons (bijna) maandelijks infoblaadje 't Syndikateetje staat vanaf nu online. Dat wil zeggen dat de 'abonnees' dit niet meer in hun mailbox zullen krijgen. Ik stuur enkel (voorlopig) nog een berichtje wanneer een nieuw Syndikateetje is verschenen. Maar als u regelmatig ons blog raadpleegt en snel op het icoontje klikt kan u zelf ook wel zien wanneer een nieuw werd opgeladen. Ik zal trouwens ook een berichtje op het blog zetten wanneer het zover is. Nog een 35-tal lezers beschikken over geen internet aansluiting en blijven het gedrukte exemplaar gewoon via de post ontvangen.

 • KRANTENARTIKELS IN HET BRABANTS NIEUWSBLAD/DE STEM

  Op vrijdag 14 november verscheen het artikel van het interview dat we enige weken voordien hadden met het Brabants Nieuwsblad/De Stem. De maandag daarna verscheen dan een artikel over het optreden van Guitar Syndicate in Fidei et Arti in diezelfde krant. U kan deze artikels nalezen wanneer U klikt op de logo's die U in de linkerkolom vindt onder onze mini-poll.
  Als het artikel niet duidelijk leesbaar is, kan u het naar uw bureaublad kopiëren (rechtermuisknop) en dan openen in paint.

 • 2500ste BEZOEKER GEKEND !!

  Vandaag ontving ik een mail van onze 2500ste bezoeker. De heer Jean Baptist Vereecken uit De Pinte gaat met een exemplaar van onze CD aan de haal. Van harte proficiat. Voor degenen die er 'bijna opzaten' (zoals onze drummer Piet - 2502 - waarom heeft die eigenlijk nog een CD nodig?) komt er wellicht nog een nieuwe kans in de toekomst. Blijf afstemmen op dit blog !!

  Klik op de printscreen links bovenaan in dit kadertje en in 'full screen" kan u de teller op 2500 zien.

 • Ik stel vast dat ons blog in de top tien staat van de blog t

  Ik stel vast dat ons blog in de top tien staat van de blog top-100. Een achtste plaats zelfs (24/11 om 00:10). Mag ik de lezers hartelijk danken die voor ons gestemd hebben. Het is een kleine moeite en voor mij een waardemeter om te blijven verderdoen met dit muzikaal dagboek. DANK VOOR UW STEM !!

 • We gaan razendsnel naar de 2500ste bezoeker. Wees daarom w

  We gaan razendsnel naar de 2500ste bezoeker. Wees daarom waakzaam als U in aanmerking wil komen voor een exemplaar van onze CD 'Mid-life crisis'. Probeer dus een printscreen te maken van onze blog met de teller op 2500 en stuur dit 'snapshot' als attachment per e-mail naar ons adres. Voor meer details verwijs ik naar een van de vorige berichten toen we een CD voor de 2000ste bezoeker verlootten, helaas zonder succes. Zoeken maar en veel succes !!!

 • DOE MEE MET ONZE MINI-POLL !!!

  We hebben reeds vele positieve reacties gekregen op de viering van ons 20-jarig bestaan. Ook werd de vraag gesteld of we onze verjaardag niet jaarlijks konden vieren met een optreden. Wij willen dat best overwegen, maar kunnen helaas niet garanderen dat monumenten als Bruce Welch of Licorice Locking hun opwachting zullen maken. Tenzij er natuurlijk voldoende sponsors op het voorplan treden...
  Wij doen niet moeilijk en laten de keuze aan U. Stem voor uw keuze op de mini-poll die u vindt in de linker kolom wanneer u naar beneden scrollt.

 • ER ZIT MUZIEK IN K.A.V.

  Ons repetitielokaal bevindt zich in de gebouwen van één van de parochies in Deurne-Zuid. In die parochie is er ook een K.A.V. afdeling (Vrouwengilde zoals dat in de volksmond wordt gezegd).
  Gisteren hadden deze dames een gezellige avond met eten én muziek onder het motto 'er zit muziek in K.A.V.'. En voor die muziek zouden wij zorgen... Zoals het gastvrije dames betaamt mochten we, weliswaar in een apart lokaaltje, meegenieten van een bijzonder lekkere warme maaltijd. Het was bijna tien uur toen we achter onze instrumenten plaatsnamen. De sfeer zat er meteen in en het eten was blijkbaar ook snel verteerd : bij het derde nummer was men reeds volop aan het dansen (het voordeel van dames is dat zij gemakkelijker samen kunnen dansen dan heren, alhoewel...). We brachten de gekende nummers van de Shadows en de populaire meezingers van Cliff. Het was een leuke 'repetitie', zo midden tijdens de week. Een minpunt : in de zaal was een decibelbeperker geplaatst, zodat de elektriciteit een paar keer uitviel wanneer we iets te hard gingen spelen... en dat is natuurlijk niet zo ideaal voor onze apparatuur. Al bij al voor herhaling vatbaar !

 • VERLEID DOOR SEDUCED

  Toen ik een paar maanden geleden langs enkele blogs surfte, kwam ik bij toeval op het blog van dansschool 'PRODANCE' van een zekere Cindy Stoop terecht. Zij bleek een van de deelnemers aan ‘Temptation Island’ van vorig jaar te zijn (samen met James). Ik liet een reactie achter op haar leuk ogende blogje.. Kort daarna kreeg ik van haar een berichtje in ons gastenboek. Wanneer ik een volgende keer op haar blogje keek, zag ik dat ze met twee andere vriendinnen van Temptation Island (Reshum en Katrien) een groepje had opgericht dat ‘Seduced’ heette en een single (Good 2B) zou uitbrengen. Intussen is dit plaatje uitgebracht en genieten ze ten volle de aandacht van de media. Heb je hun videoclip nog niet gezien, geniet dan hier

 • Als je Cliff Richard nog eens op TV wil zien dan kan dat aan

  Als je Cliff Richard nog eens op TV wil zien dan kan dat aanstaande zondagavond 23 november. Vanaf 20.15u is hij samen met o.a. Helmut Lotti, Sarah Brightman en André Rieu met orkest, te gast in 'Melodien für Millionen', op Duitsland 2 (ZDF). Het programma loopt tot 22.15u. Dan kan u eventueel overschakelen naar RTL5, want daar zal Cliff aanwezig zijn in het programma 'Wintertijd' bij Harry De Winter. Aanvang 22.25u.

 • FOTO'S 20 JAAR GUITAR SYNDICATE

  De eerste foto's van de viering van ons 20-jarig bestaan zijn in het foto-album geplaatst. Omdat ik de foto's zelf heb genomen, zijn er (nog) geen van het optreden zelf bij. Het zijn enkel kiekjes van VOOR en NA het optreden, en van de volgende dag bij Edwin thuis. Wees gerust, de komende dagen zullen er nog foto's bijkomen, even geduld !!Dus gewoon even op het icoontje rechts 'view my photo album' klikken en U kan ze bekijken. Door op de foto te klikken krijgt U een vergroting. Klikt U nogmaals op de vergroting krijgt U een vergrote vergroting... Kunt U nog volgen ???

 • NIEUWE KANS 2500ste BEZOEKER !!!

  Vermits ik geen melding kreeg van de 2000ste bezoeker, gaan we de wedstrijd overdoen; dus : als u ons een mailtje kan sturen met een 'printscreen' van onze weblog met de teller op 2500, dan komt U in aanmerking voor een exemplaar van onze CD. Moest het zo zijn dat er meerdere personen het klaarspelen om nummer 2500 te zijn, dan zal het lot bepalen wie de CD krijgt : er wordt slechts één exemplaar verloot. Hoe moet u dit voor mekaar brengen ?
  U opent een leeg WORDdocument, dan onze skynetblog met de teller op 2500 goed in het zicht; u drukt dan op de toets 'printscreen'. Dan gaat u naar uw word document en drukt CTRL+V en de printscreen staat in het WORD document. Daaronder zet u uw 'gewoon' adres zodat wij weten naar waar de CD te sturen. Zend dit WORD document als attachment aan een e-mail naar ons adres (klik rechts op het ronde logo e-mail) en klaar is kees. Veel geluk !
  Ik wens te onderstrepen dat over de toewijzing van de CD géén discussies worden gevoerd.

 • HET IS MOOI GEWEEST !!

  Het heeft even geduurd, maar hier ben ik dan met het relaas van het voorbije weekend.Vooraleer naar Oudenbosch te vertrekken reden Robin en ik zaterdagmorgen eerst nog langs het repetitielokaal om Piet's drumstel op te pikken. Piet was 'gids' voor onze buitenlandse muzikale gasten en hij kwam rechtstreeks vanuit Gent met zijn vriend Bill, Bruce Welch en Brian Locking.
  Toen Robin en ik de zaal betraden was er reeds een drukte van belang. De jongens van het geluid en het licht sjouwden met monitoren, microfoons en snoeren. Horst Schröder en Ulli Erbach van de Duitse Cliff & Shadows fanclub waren alles in gereedheid aan het brengen voor de video-opname die ze van het gebeuren zouden maken.
  Rond het middaguur was Piet met zijn gevolg present. Bruce had al een paar dagen last van een grieperig gevoel, maar voelde zich gelukkig goed genoeg om naar Nederland te komen. Het was een blij weerzien. Brian, zoals steeds met een gulle glimlach, begroette ons hartelijk. Even later diende een journalist van het Brabants Nieuwsblad/De Stem zich aan voor een kort interview met de twee Shadows-legendes. Intussen hadden de vrouwen voor brood met beleg gezorgd en de aanwezigen konden hun opkomende honger stillen.
  De jongens van het geluid waren klaar en de soundcheck kon beginnen. Eerst deden we zelf een paar nummers en dan kwam Brian ons vervoegen; tenslotte was Bruce aan de beurt. Hij zou met ons vier nummers spelen : Wonderful Land, Deer Hunter, The Savage en Equinoxe. Bruce vroeg aan de geluidsman zijn gitaar ‘uit de monitor te halen’, maar zette wel zijn versterker loeihard. Een klein halfuurtje later hadden we de vier nummers doorgenomen, maar Bruce wilde uiteindelijk toch liever Shadoogie spelen i.p.v. The Savage. Als laatste nummer van de souncheck hebben we even The breeze and I uitgeprobeerd met mijn dochter Karen op de dwarsfluit.
  Het muzikale gedeelte zat erop. Intussen waren de tafels in de aangrenzende zaalt gedekt. Alvorens te gaan eten werd het draaiboek nog even doorgenomen met alle medewerkers.
  Volgens het programma zouden de deuren pas geopend worden rond half acht, maar omwille van de toeloop hebben we dat al een kwartier eerder moeten doen. Iedereen werd in de aangrenzende zaal geleid, want de hoofdzaal bleef nog even dicht. Toen de deuren eindelijk opengingen waren de plaatsen zeer snel ingenomen. De geschatte 350 personen zijn er niet geweest, maar we zaten toch een stuk over de 250.
  Precies om 20.30u knalden de eerste gitaarklanken uit de speakers: het programma begon met enkele Burns nummers : The lost city, Genie with the light brown lamp, The miracle, Little princess en Chu chi. De Burns gitaren werden dan vervangen door de Fenders en onze eerste gast, Brian Locking werd aangekondigd. Zijn openingsnummer was Nivram en spontaan brak het applaus los toen het publiek de eerste noten herkende. Ook op Dance on bespeelde Brian de bas. Voor Argentina en Dakota nam hij zijn mondharmonica ter hand. Als laatste speelde hij in duet met Robin de nieuwe Hank Marvin versie van Sleepwalk mee. Mijn dochter Karen betrad dan de scene en vervoegde ons om de dwarsfluitpartij van The breeze and I te spelen. Het eerste deel instrumentalen zat erop en Edwin schraapte zijn keel voor enkele zangnummers : I want you to want me, een gezongen nummer van de Shadows, en drie Cliff krakers : Move it, Summer holiday en Living doll. Dan kwam Piet achter zijn drumstel uit en zette zich in een knusse zetel aan een tafeltje dat onze medewerkers vooraan op het podium hadden klaargezet. Het volgende nummer What a lovely tune werd ingezet. Het is een nummer ingesproken door Brian Bennett met de rest van de Shadows als ‘backing group’. Voor dit muzikale ‘toneeltje’ was er nog een vrouwelijke tegenspeelster nodig. Daarvoor gebruikten we een ‘plastieken pop’ die door Edwin’s vrouw Lone was voorzien van klederen en een pruik. Dus Piet vertelde zijn verhaal terwijl wij op de achtergrond speelden; op zeker moment zei hij : “There she comes”. Toen kwam de pop op de scene, gedragen door medewerker Etienne, die zich zo goed en kwaad het kon achter haar verschool terwijl hij ze naar haar zetel bracht en naast Piet zette. Het was echt een komisch gezicht ! Gehurkt bleef Etienne achter de zetel zitten en hield de pop krampachtig in haar houding. Als hij ze losliet zou ze als een stijve plank uit de zetel schuiven…Het liep allemaal goed af en dit ongewone intermezzo werd door het publiek gewaardeerd. Return to the Alamo en Time is Tight sloten het eerste deel af.
  Tijdens de pauze verwisselden we onze hemden die doorweekt waren.. Bij het begin van deel twee werden de originele leden – de oprichters - van Guitar Syndicate gehuldigd. Robin, Piet, Marc (ex-slaggitarist) en Paul (ex-bassist). Helaas was Paul niet aanwezig zodat we enkel Marc konden verwelkomen. Terug muziek dan : Riders of the range en Atlantis. Weer enkele Cliff nummers : Do you wanna dance, I love you, Please don’t tease en The young ones. Guitar tango luidde onze akoestische set in met Robin op de Hodson; dan kwamen nog Petite fleur en Sunny afternoon. Een korte onderbreking werd dan ingelast om ook even onze vrouwen in de bloempjes te zetten voor hun steun en het geduld dat zij voor ons steeds opbrengen. Ook kregen we ieder een mooie trofee van Joop en Jolanda van Movi Music, die het destijds mogelijk maakten dat onze CD ‘Mid-life Crisis’ het levenslicht zag. Van Horst Schröder kregen we een video van zijn laatste meeting met het optreden van Guitar Syndicate en ook een CD met opnames van ons eerste optreden in Duitsland uit 1990.
  En dan kwam Bruce… Wonderful Land, Shadoogie, Deer Hunter en Equinoxe, het liep als een trein. En het werd door het publiek bijzonder gesmaakt. Ja, het is toch een monument hoor.. Het einde van ons jubileum kwam in zicht en het programma werd afgesloten met The frightened city en FBI. Als bisnummer sloot Apache de avond muzikaal af.
  Na het optreden was konden de aanwezigen nog iets drinken in de bar. En ze zat nog afgeladen vol toen we onze pakken hadden verwisseld voor een andere broek en een proper hemd. Aan de reacties die ik te horen kreeg mag ik besluiten dat de meesten toch een gezellige avond in ons gezelschap hadden doorgebracht. We werden ook geregeld aangeklampt om CD’s of onze folders te signeren. Iets na enen vertrokken de laatste aanwezigen en we brachten onze instrumenten naar de auto’s; om ons van daaruit naar het hotel te ruste te begeven. Ikzelf zou bij Edwin in de logeerkamer overnachten. Het was vier uur toen ik het licht uitknipte…
  Zondagmorgen rond negen uur was ik alweer uit de veren. Ik maakte me snel klaar en vervoegde Edwin die in de huiskamer alles in gereedheidbracht om Bruce, Brian en Bill te ontvangen. Iets na tienen kwam het gezelschap toe : Piet met Bill, Bruce en Brian, dan Jacques en Jo, en tenslotte Robin en Anny. Er werd uiteraard wat gepraat over de komende Shadows toernee. Veel contact hadden de jongens nog niet gehad ; Bruce had een lijst met nummers voor het programma naar zijn collega’s gestuurd, maar had nog geen reacties ontvangen. Verder zei hij dat de repetities binnen enkele weken zouden aanvatten. Toen Bruce Edwin’s GUILD in de sofa zag staan, kon hij het niet laten om er even op te spelen…Spijtig dat het gezelschap tijdig in Brussel-Zuid moest zijn anders had Bruce nog wel even blijven doorspelen !! Toen Piet met zijn gasten vertrokken was bleef de rest nog lekker nakletsen en het was reeds na drieën toen ieders zijn eigen weg naar huis ging.

  Hartelijk dank aan al degenen die met ons hebben meegevierd. Ik zou zeggen : 'op naar de 25 jaar' (als onze gezondheid het toelaat !!).

 • DE PIJP AAN MAARTEN !!!

  Inderdaad, tot maandag geef ik de pijp aan Maarten. Ook vandaag, vlak voor onze viering was het bijzonder hectisch. De inschrijvingen worden afgesloten, de laatste afspraken gemaakt, nog even het repertoire thuis doornemen, het draaiboek afwerken en afprinten, mijn valies inpakken - enfin vullen met klederen e.d. -, de laatste binnenkomende mails behandelen, langs de blogs lopen en ga zo nog maar wat door. Na het avondeten neem ik nog een verkwikkend bad en hoop dan zo rond een uur of tien onder de wol te kruipen. Morgen om 9.30 zijn Robin en ik al ter plekke aan het repetitielokaal om Piet's drumstel op te halen en dan richting Oudenbosch te vertrekken. Wat de activiteiten van de collega's van vandaag betreft : Jacques heeft de laatste hand gelegd aan zijn bindteksten voor morgenavond en nog wat 'gebast'; Robin ging de nummers nog tweemaal doornemen, de lijst van de inschrijvingen afsluiten, en ook tijdig bedwaarts keren; Edwin heeft bloemen besteld en is enkele Fransen gaan ophalen in het station van Roosendaal om hen naar hun hotel te brengen. Verder heeft hij na de middag het bezoek van Horst Schröder en Ulli Erbach bij hem thuis, de voorzitter en een bestuurslid van de Duitse Cliff & Shadows fanclub. Tenslotte heeft Piet de eer om vanavond Bruce Welch en Brian Locking op te pikken aan het zuidstation in Brussel en hen de verdere avond te entertainen. Morgen komt hij met hen rond de middag naar Oudenbosch. Het vervolg van dit feestweekend hoop ik maandag te kunnen verslaan.
  Ook is vandaag het interview met Guitar Syndicate in het Brabants Nieuwsbald/De stem verschenen. EEN HALVE BLADZIJDE MET FOTO !! Spijtig dat het blad niet in België verschijnt, maar geen nood Edwin heeft 15 exemplaren aangeschaft !!!
  Dit blog zal dus even zijn 'deuren sluiten' tot na de festiviteiten. Niets belet jullie uiteraard om te reageren, te mailen of iets in het gastenboek neer te pennen.Tot dan !!

 • ARME JOE, GEEN GELUK VOOR JOU.....

  Helaas heeft nummer 2000 zich NIET aangemeld. Tenzij hij/zij zijn mailtje nog niet heeft verstuurd, maar dat betwijfel ik. Dus geen geluk dit keer, trouwe lezers. Ik steek mijn CDtje terug weg tot een volgende mijlpaal : 2500 of 3000, wie weet.
  Ik hoop in de loop van volgende week het foto-album wat te stofferen. Met kiekjes van ons 20 jarig bestaan...

 • 2000ste bezoeker

  Het zal niet zo lang meer duren of onze 2000ste bezoeker of beter 'hit', want het zijn natuurlijk geen 2000 verschillende personen, zal een heuglijk feit zijn. Dat laten wij niet zo : als u ons een mailtje kan sturen met een 'printscreen' van onze weblog met de teller op 2000, dan komt U in aanmerking voor een exemplaar van onze CD. Moest het zo zijn dat er meerdere personen het klaarspelen om nummer 2000 te zijn, dan zal het lot bepalen wie de CD krijgt : er wordt slechts één exemplaar verloot. Hoe moet u dit voor mekaar brengen ?
  U opent een leeg WORDdocument, dan onze skynetblog met de teller op 2000 goed in het zicht; u drukt dan op de toets 'printscreen'. Dan gaat u naar uw word document en drukt CTRL+V en de printscreen staat in het WORD document. Daaronder zet u uw 'gewoon' adres zodat wij weten naar waar de CD te sturen. Zend dit WORD document als attachment aan een e-mail naar ons adres (klik rechts op het ronde logo e-mail) en klaar is kees. Veel geluk !
  Ik wens te onderstrepen dat over de toewijzing van de CD géén discussies worden gevoerd.

 • GENERALE REPETITIE

  Vandaag was het generale repetitie. Om 9u30 waren we op Edwin na allemaal aan het repetitielokaal, hij had zich laten verontschuldigen dat hij iets later zou zijn. OK dan maar met zijn vieren begonnen. Ik ga niet opsommen welke nummers, om nog niets te verklappen aan degenen die naar Oudenbosch komen. Ik zeg enkel dat het enkele 'BURNS' nummers waren, want die mogen niet ontbreken op het programma. Toen we goed bezig waren ging de deur open en onze goede vriend Erik Delie met zijn Mexicaanse vriendin betraden de repetitieruimte ; hij heeft ons ooit in Stabroek zien spelen, (hij woonde daar met zijn moeder), en sindsdien is hij een trouwe fan geworden. Hij woont nu al geruime tijd om beroepsredenen in Californie (juist naast de plaats van de branden) en heeft speciaal enkele weken vakantie genomen om met ons mee te kunnen vieren; dat is toch wel supersympathiek. Omstreeks half twaalf gingen we een hapje eten en toen was Edwin inmiddels ook al toegekomen. We begonnen dan met de zangnummers, waarvan ik ook de titels niet ga verklappen; even later stapte ook mijn dochter Karen binnen om een nummer met ons in te oefenen; ik houd nu ook mijn mond, maar zij die de CD hebben weten welk nummer het zal zijn. Het verdere programma werd afgewerkt en we waren rond een uur of drie klaar. Twee andere vrienden, Etienne en Christiane waren ook aanwezig want zij gaan mee helpen tijdens de avond om de nodige attributen op de scene aan te geven en ook om wat filmbeeldjes te schieten. Met hen maakten we ook de nodige afspraken aangaande de organisatie aan de inkom. En zo liep een zware repetitiedag ten einde. Voor de rest van de week zal het ook wat kalmer zijn op ons blog - helaas - want de laatste voorbereidingen nemen toch nog meer tijd in beslag dan gepland. Maar geen paniek, geen nieuws (of weinig nieuws) is goed nieuws !

 • BRIAN BENNETT ACTUEEL

  Brian Bennett, drummer van The Shadows heeft samen met zijn zoon Warren, de soundtrack geschreven voor het BBC2 programma Natural World. Het programma wordt morgen, 9 november, uitgezonden om 18.25u Belgische tijd onder de naam Moon power. Het is een wetenschappelijk programma waarin vooral de invloed van de maan op ons aardse leven belicht wordt. Voor de liefhebbers : kijken of video's inschakelen maar !!

 • FOTO'S !!

  Vanaf vandaag staat er ook een fotoalbum op ons blog. Voorlopig is er slechts één foto in geplaatst : die van uw dienaar ! Ik zou zeggen : hartelijk welkom !
  Hoe bekijkt U de foto's ? Heel eenvoudig : klik op het icoontje 'view photo album' dat U gans onderaan de rechterkolom vindt (u moet wel scrollen !). Volg de ingeslane weg.
  Het is de bedoeling om geregeld wat foto's van de bandleden in het album te plaatsen. Het zal géén dagelijkse update zijn, zodat ik een berichtje zal plaatsen telkens er nieuwe foto's bijkomen. Veel kijkplezier.

 • 100 dagen lang reeds wordt U geteisterd met nieuws over Guit

  100 dagen lang reeds wordt U geteisterd met nieuws over Guitar Syndicate. Reeds meer dan 1800 bezoekers, dat had ik in mijn stoutste dromen niet durven hopen. Hartelijk dank, beste lezers, voor uw interesse, want als de respons zou uitblijven was dit blog allang opgedoekt. Anderzijds is het leuk vast te stellen dat ook in Vlaanderen de belangstelling naar de muziek van Cliff & The Shadows nog leeft. Ik hoop dat dit blog er ook kan toe bijdragen dat liefhebbers van deze muziek ook nauwer met elkaar in contact kunnen treden.

 • KLOKHOF

  De inschrijvingen voor het Klokhof op 29 november zijn stopgezet. De capaciteit van de zaal werd bereikt, dit betekent dat er ongeveer 250 personen aanwezig zullen zijn.
  Voor de P.A. wordt dit keer voor de eerste maal beroep gedaan op de diensten en het materiaal van Albert en Lia Van Prehn. Albert is sologitarist en Lia zangeres bij de Nederlandse band 'Ad_Venture' ; daarbij doen zij beiden o.a. nog geluidsversterking e.d. voor artiesten en bands.
  Spijtig voor hen die niet inschreven, maar het is niet uitgesloten dat we volgend jaar nog wel eens terugkeren naar het klokhof.

 • DE REPETITIE ZELF

  De repetitie zelf dan. We begonnen met een 'spciale versie' van FBI. Iedereen had het thuis ingestudeerd, maar we hebben er nog ruimschoots wat tijd aan besteed alvorens het nummer goed klonk. Dan hebben we 'Move it', de hitlist live-versie, uitgewerkt en uitgetest. Dat begint ook al aardig te lopen. 'I want you to want me', een vocaal tweestemmig nummer, klonk behoorlijk. We gaan proberen Bruce te overhalen dit nummer te zingen...
  Vervolgens was 'Genie with the light brown lamp' aan de beurt; een strak nummer aan een pittig tempo. Afsluiter was 'Equinoxe', een dijk van een nummer, maar wel dik vijf minuten lang; hier hebben we nog wel wat werk mee.
  Het was na elven toen de versterkers werden afgezet. Afspraak is volgende dinsdag om 9.30u aan de oefenruimte voor de 'generale repetitie'. Ik ben eens curieus.

 • GISTEREN : REPETITIE

  De voorlaatste repetitie (voor 15/11) zit erop. Ondanks de files onderweg waren Jacques en Piet tijdig op de repetitie. Vooraleer aan te vangen wist Edwin ons te vertellen dat het interview dat we hebben gedaan voor het Brabants Nieuwsblad zal verschijnen in de editie van vrijdag 14 november. Ook had de krant gevraagd om volgende week zaterdagnamiddag eveneens Bruce en Brian te mogen interviewen.
  Wat de zaal betreft, zullen de geluidsmensen in de loop van volgende week even met Edwin ter plaatse te gaan kijken. Omdat we toch al ruim over de 300 reservaties zitten, zal een mobiele tribune geplaatst worden, waarvan de eerste drie rijen voorbehouden zijn voor onze familie(s). Aan de zijkanten van de zaal zullen ook nog zgn leuntafels voorzien worden, zodat iedereen ten volle van het spektakel kan genieten. Na het optreden (ergens tussen 23:30 en 00:00) kunnen zij die willen nog een kleinigheid drinken in de bar. We zouden ten laatste om 01:00 - 01:15 te zaal willen verlaten.
  De volgende morgen zijn Bruce en Brian uitgenodigd bij Edwin en Lone thuis; daar zal hen nog een kleine versnapering worden aangeboden alvorens Piet hen rond het middaguur naar de luchthaven van Zaventem brengt.

 • 44ste INTERNATIONAL CLIFF & SHADOWS FANMEETING HOLLAND

  MOVI MUSIC

  organiseert op 2 - 3 en 4 april 2004

  de 44ste

  INTERNATIONAL CLIFF & SHADOWS FANMEETING HOLLAND
  in zalencentrum "De Druiventros", Bosscheweg 11, BERKEL ENSCHOT (Tilburg, NL). Het programma : vrijdag 2 april : vanaf 19u - FRIDAY SOCIAL EVENING - zaterdag 3 en zondag 4 april vanaf 13.30 optredens, fanclub stands, demo-room, soundmix-room - CD releases.
  Volgende artiesten/bands zijn al gecontacteerd :

  BRIAN 'Licorice' LOCKING'
  ALAN JONES
  THE OLD YOUNG ONES
  JENS & FRIENDS
  WILLY DONA

  Algemene presentatie : FERRY SIJBEN

  Voor details klik hier :

 • TIJDELIJKE KNOCK-OUT

  Een onvoorzien griepje heeft er voor gezorgd dat het de laatste week bijzonder stil is gebleven op onze blog. Hierdoor kon ook de geplande repetitie van donderdagavond ll. niet doorgaan. Het is nu een stuk beter, maar ik moet nog wat voorzichtig aan doen; vooral geen risico's lopen nu we zo kort bij 15/11 komen. Ook Robin had vorige week wat last van zijn keel, maar dat is gelukkig ook weeral aan de beterhand. Dus woensdag aanstaande zijn we in principe allen terug present voor de repetitie.