• Meer dan duizend !

  HARTELIJK DANK !!!

  Vandaag is dit blog precies twee maanden oud; gisteren werd de kaap van de duizend bezoekers overschreden, een onverhoopt succes, waarvoor allen hartelijk dank. Wij zullen doorgaan !!!

 • JET HARRIS IN NEDERLAND

  JET HARRIS IN CONCERT OP 11 OKTOBER

  SPECIAL GUEST : CLIFF HALL (toetsenist van The Shadows)

  THE RAPIERS

  HANK THE KNIFE & THE JETS

  JOHNNY KENDALL - PIPELINE 61

  CAFE DE POST - SPORTHAL DE TRIPKOUW - MIDWOUD (NL)

  AANVANG 20.00 - ZAAL OPEN 19.30 - INKOM €20

  (Klik op poster JET voor meer info)

 • VIER OP EEN RIJ !

  Piet mailde me vanmorgen deze foto; ze is genomen in het hotel waar hij en Robin overnachtten het voorbije Shadowmania weekend. Vier ex-Shadowsbassisten op een rij ! Eigenlijk slechts drie ex, want Mark Griffiths zal nog meespelen met de tournee van The Shadows in 2004.
  U ziet vlnr : ALAN JONES - MARK GRIFFITHS - BRIAN 'LICORICE' LOCKING - JET HARRIS

  Klik op de naam en u kan hun biografie lezen (in het Engels)

 • PROGRAMMA

  Vanmorgen kreeg ik een mail binnen van Robin. Een provisoire lijst met de nummers die we zullen spelen op 15 november. Ze werden ingedeeld in verschillende sets : een burns-set een fender-set, een vocale set, een akoestische set, een set met Licorice Locking... Volgende woensdag is het terug repetitie en dan zal deze lijst besproken worden. En dan komt hij natuurlijk op dit blogje...
  Burns en Fender zijn twee gitaarmerken die door The Shadows werden gebruikt; op de foto ziet U een 'Burns Marquee'

 • FORUMPLANNEN OPGEBORGEN

  Een goede twee weken geleden lanceerde ik een nieuwe poll om te onderzoeken of er onder de regelmatige bezoekers van dit blog behoefte was om een forum op te starten waar Shadows-related onderwerpen konden besproken worden. Het schampere resultaat : één ja (die ik zelf had ingevoerd om te testen) en één nee. Het forum-idee wordt dus afgeblazen.

 • AKKOORDEN EN TOONLADDERS

  Als je gitaar of piano speelt en je bent op zoek naar de vingerzetting van een bepaald akkoord - of je wenst te weten uit welke noten een akkoord bestaat, neem dan even een kijkje in het CHORD HOUSE , een leuke site waar je alle akkoorden kan terugvinden. Ook alle mogelijke toonladders kunnen opgevraagd worden als je wil weten uit welke noten ze bestaan. Voor de gitaristen is er een afdeling 'beginners' en 'gevorderden' . Klik even op het logootje dat je vind links naar onderen, juist boven de 'Shadows-tour'-poster. Veel plezier.

 • EEN DIJK VAN EEN KEYBOARD !

  En dit is mijn troeteldiertje, mijn Roland E600. Hij is al enkele jaartjes oud, maar bijna dagelijks ontdek ik nog nieuwe 'features' die hem zo veelzijdig maken. Hij bezit een ruime keuze aan instrumenten en styles (drumpatronen met automatische begeleiding). Ook handig is de ingebouwde 16-sporen sequencer waarvan ik gebruik maak om eigen nummers op te nemen. Ik heb trouwens al enkele backing tracks gemaakt voor de band. Verder heb ik nog een Yamaha PSR620, die voorlopig staat te wachten op een koper. Een ideaal instrument voor beginnende keyboardspelers ; handig is de ingebouwde 'floppy-disk' drive

 • NIEUWE WERKWEEK

  Robin en Piet zijn naar Shadowmania geweest. Ik heb nog geen relaas van hun trip gekregen; Robin reed vandaag nog verder door naar D.J. HODSON JAZZ GUITARS, om zich een nieuw pronkstuk aan te schaffen; een HODSON 503SR... Ik ben eens benieuwd, maar als ik de foto (en het prijskaartje) zie, dan denk ik wel dat er kwaliteit mee gemoeid is. U kan gerust de site van Hodson guitars eens aanklikken ! waar nog andere pareltjes te vinden zijn.
  Deze week is er geen repetitie (helaas) : bij het vergelijken van de agenda's vorige week was er geen avond dat we met zijn allen vrij waren om te repeteren. Vermoedelijk zal de volgende bijeenkomst dan gepland zijn voor woensdag 1 oktober.

 • WOENSDAG REPETITIEDAG

  Vandaag hebben we het repertoire voor volgende maand in Verden/Aller doorgenomen. De repetitie begon al met een halfuurtje vertraging om dat Piet op zijn werk weerhouden was. Ikzelf moest om 22.15u stoppen want ik had nachtshift. Ondanks de beperkte tijd die we voorhanden hadden, hebben we toch nog het grootste deel van het programma afgewerkt: Riders of the range, The breeze and I, Las tres carabelas, Petite Fleur, Sunny afternoon, Thing me jig, Maria no mas, Please don't tease, Nivram. Tot slot hebben we even Equinoxe geprobeerd, en dat leek nog best te gaan. Ik vermoed dat we dit nummer meer dan een jaar niet meer hadden gespeeld. Het zal waarschijnlijk ook op het programma van Verden/Aller komen. Toen ik iets na tienen het repetitielokaal verliet, deden mijn kompanen vlijtig verder met What a lovely tune, een nummer dat voor 15 november zal weerhouden worden.

 • SHADOWMANIA

  Echte Shadowfreaks tellen nu de dagen af, want de twee volgende weekends staan volledig in het teken van Shadowsmuziek. Volgende zaterdag wordt in Engeland het jaarlijkse Shadowmania gehouden. Verschillende bands zullen vanaf een uur of drie in de namiddag het beste van hun kunnen geven. Als klap op de vuurpijl zal er een optreden zijn van Bruce Welch's Shadows, met Paul Kelly (sologitaar), Bruce Welch (ritmegitaar), Alan Jones (basgitaar), Cliff Hall (keyboards) en Bob Watkins (drums). Onze Robin en Piet zullen het hele spektakel live bijwonen. Het weekend daarna heeft 'Shadowmania Toronto' plaats, waar ook Bruce Welch's Shadows zullen aantreden. Helaas is dit wel iets te ver om even over en weer te gaan ! Wenst U de website van Shadowclub Toronto even te bekijken klik dan hier.

 • NIEUWE LINKS OP HET BLOG


  NIEUW : LINK NAAR CLIFF, THE MUSICAL, THE SHADOWS TOURDATES 2004 (klik op poster links), GUITAR SYNDICATE op SHADOWMANIA 1999 (klik op poster rechts)

 • NIEUWE POLL !

  In de loop van de week plaatste ik een 'mini-poll' op dit blogje met de vraag of het iemand zou interesseren om eens een repetitie bij te wonen. Tot hiertoe is er éénmaal gestemd : nl mijn eigen stem om de poll te checken... Ik heb de 'mini-poll' verwijderd en vervangen door een nieuwe. Zou het voor jullie, bezoekers, interessant zijn om een FORUM op te starten ? Daar zouden de mensen die Cliff & Shadows muziek een warm hart toedragen met elkaar in contact kunnen komen. Zit er bv iemand met de vraag welke echo Hank Marvin in een bepaald nummer gebruikt, of welke bassist op die plaat meespeelde, of welke drumsticks Brian Bennett verkiest, dan kan de vraag gesteld worden. De grootmeesters zelf zullen deze vragen niet beantwoorden, maar misschien loopt er hier wel iemand langs die de antwoorden weet. Misschien zijn er bij onze bezoekers muzikanten die thuis of met een bandje Cliff & Shadowsnummers spelen; laat het even weten. Zoek je zelf naar akkoorden voor een bepaald nummer; het antwoord ligt hier misschien voor het rapen... Het is een beetje de bedoeling om degenen die sporadisch of fanatiek met Cliff & Shadows-muziek bezig zijn met elkaar in contact te brengen, zodat we een idee krijgen of deze muziek hier nog een beetje leeft. Ik laat de poll een weekje of twee staan, tenzij er eerder een overdonderend aantal nee-stemmen uit de bus zou komen.

  FIJN WEEKEND !!!

 • CLIFF & SHADOWS MEETING TILBURG

  MOVI MUSIC organiseert op zondag 28 september haar 10de CLIFF & SHADOWS MEETING in zalencentrum "De Druiventros", Bosscheweg 11, BERKEL ENSCHOT (Tilburg, NL).Vanaf 13.00 tot 21.30 zullen volgende bands optreden :
   
  MEN OF HISTORY
  AD_VENTURE
  DANNY DAVIS & THE BOYS
  PIPELINE '61
  THE SEASIDE SHADOWS
  Algemene presentatie : FERRY SIJBEN
   
  Verder aanwezig :
  de UB HANK DEMOROOM, waar u zelf uw kwaliteiten als gitarist ten toon kan spreiden gesteund door backing tracks
  Stand van de Cliff & Shadows fanclub MOVE IT
  Stands met platen, CD's, video's, gadgets
  Inkom : niet gekend.Voor meer info kijk op volgende link :

 • EEN BEETJE MUZIEK

  Als je speakers aanstaan, hoor je nu Las tres carabelas, een minder bekend Shadowsnummer, door ons gespeeld en dat op onze CD prijkt. Wenst U liever in stilte deze blog te bekijken, druk dan links bovenaan op de stopknop. Wenst U andere muziek te beluisteren ga dan rechts onderaan naar de Radio Online . Spijtig genoeg is de keuze van zenders niet de mijne, maar een standaardpakket. De Hollanders in het gezelschap zullen hun gading hier wel vinden, en de Vlamingen wellicht ook, waarom niet. Als de radio niet naar behoren functioneert, schiet niet op mij, maar spui uw ongenoegen in het gastenboek, dan wordt hij zo verwijderd.

 • ERE WIE ERE TOEKOMT !

  Als dit blogje leuk oogt is dat niet helemaal mijn verdienste. Veel tips en informatie om dit blogje te maken vind ik in de blog 'blog-tips voor beginners', gemaakt door Viviane, THE QUEEN OF BLOGS. Als u ook overweegt om met een blog te beginnen, moet u daar zeker een kijkje nemen. Loop ook eens langs haar dagboekje. Beide links vindt u bij de 'Favoriete Blogs/Links Lijst'

 • PC Problemen

  Ik heb gisteren een ganse namiddag aan mijn PC zitten prutsen. Problemen met de verkenner : als ik erop klikte kreeg ik de gekende foutmelding : 'gelieve uw leverancier te raadplegen'. Het betrof hier de gewone verkenner EN de internet explorer. Uiteindelijk heb ik van miserie de hele boel (na twee jaar) nog maar eens geformatteerd. Enkele dagen geleden voelde ik al nattigheid en heb toen reeds de nodige backups genomen. Intussen zijn de uitnodigingen voor onze verjaardag de deur uit. Mocht u er nog geen hebben ontvangen, bent U uiteraard zonder ook welkom. Maar U mag uw deelname steeds melden via ons mailadres, dan sturen wij een gedetailleerde 'officiële' uitnodiging. Robin geniet van een paar daagjes rust aan de kust. Eind van de week is hij terug. Onze volgende repetitie heeft op 17 september plaats; we zullen dan het programma voor Verden/Aller (18/10) doornemen. Wenst U eens een repetitie bij te wonen, laat het ons weten; als er genoeg aanvragen zijn, zullen we onze deuren openen... Misschien kan ik een kleine poll op het blogje zetten (wanneer ik heb uitgevist hoe dit te doen...)

 • Onze eerste CD !

  Guitar Syndicate bracht in het najaar van 2002 zijn eerste CD MID-LIFE CRISIS uit. Steeds meer werden we na een optreden gevraagd of we geen CD hadden. Eigenlijk hadden we zelf niet zo de behoefte om er een uit te brengen, want we zijn in de eerste plaats een live-band. Uiteindelijk zijn we er dan toch aan begonnen en al bij al was de opname een prettige ervaring. We hadden het genoegen dat Brian 'Licorice' Locking - ooit nog bassist bij The Shadows bereid was om op drie nummers mee te spelen : Dance on (basgitaar), Dakota en Don't cry for me Argentina (mondharmonica). Verder staan de volgende nummers op de CD :
  The lost city - It's a man's world - Las tres carabelas - Wonderful land - María no más - It's been a blue day - The breeze and I - Quizás, quizás, quizás - Spanish Harlem - Theme for young lovers - Alentejo - Magic is the moonlight - Santa Ana - Theme from the deer hunter

 • De Duitse 'Cliff Richard & Shadows' fanclub organiseert op 1

  De Duitse 'Cliff Richard & Shadows' fanclub organiseert op 18 oktober a.s. haar vijfde 'Shadows Music Convention' in het Haag's Hotel 'Niedersachsenhof' te Verden/Aller nabij Bremen (D). De meeting is bedoeld voor liefhebbers van instrumentale en in het bijzonder Shadows-muziek. Er zijn verschillende optredens van coverbands, standen met platen, CD's, video's, boeken, gitaren en toebhoren. Het hotel heeft 159 kamers en in de nabije omgeving zijn er nog ander hotels van verschillende prijsklassen.De inkomprijs bedraagt 30,00 Euro; de deuren gaan open om 13u en de optredens vangen om 14u aan. Dit is het programma (onder voorbehoud) :BRIAN LICORICE LOCKING (ex-Shadows-bassist) - The ShadowsMusicConventionBand (D) - Kon-Tiki (D) - The Old Young Ones (DK) - Andreas Geffarth (D) - Guitar Syndicate (B/NL) - Gijs Lemmen/Gerard Burgerhout/Martin de Liefde (NL) - Indra & The Park Avenue Connection (CH) - Ladi Geisler (D)Wenst u meer informatie : stuur een mailtje of plaats een bericht in het gastenboek met uw coördinaten. .

 • G A S T E N B O E K ! !

  U KAN VANAF NU UW BERICHTEN ZENDEN VIA ONS GASTENBOEK ! Klik links op de knop WRITE2ME en zend uw bericht. Op vragen zullen wij zo spoedig mogelijk trachten te antwoorden. Tot schrijfs !

 • Lendelede : eten, drinken en muziek !

  Zondag vroeg uit de veren. Om kwart voor acht was ik reeds met Robin aan het repetitielokaal om ons materiaal op te laden. Na een korte nachtrust was dit wel even tanden bijten... Via Gent, waar we Piet en Jacques vervoegden langs de E17 afrit Deerlijk naar Lendelede. De plaats van het gebeuren was een rustiek gebouw in een klein domein nabij de kerk. Erg veel ruimte hadden we niet voorhanden, maar met wat schikken en tasten kregen we de boel toch opgesteld. Rond elf uur waren de eerste genodigden ter plaatse. We kregen aperitief aangeboden en dat liet zich smaken ! We brachten een eerste muzikaal intermezzo terwijl men aan het koude buffet aanschoof. Toen iedereen goed en wel aan het eten was, was het onze beurt om onze honger te stillen. We vervolgden ons programma daarna tot aan het dessert dat we ons eveneens lieten welgevallen. Tenslotte speelden we de laatste set na het dessert. De aanwezigen waren blijkbaar tevreden; enkelen meldden zich om mee te vieren op 15 november ! Inpakken en wegwezen was dan de - lastige - opdracht. Het sjouwen met het materiaal is altijd een hele klus voor ons 50 plussers ! Maar we hebben het er graag voor over ! Rond 21.15 was ik terug thuis, ik sprong in mijn pijama en zeeg neer in de zetel voor de eerste aflevering van de nieuwe reeks van FLIKKEN !!