Algemeen

 • 't SYNDIKATEETJE

  Nieuw Syndikateetje staat online !

  Klik op 't Syndikateetje in linkerkolom onder teller

 • REPETITIE IN DEURNE

  RITCHIE PARISAangezien we onze vaste repetitiemaandag pas in de loop van juni terug toegewezen krijgen, heeft Freddy intussen naar een nieuwe repetitieruimte uitgekeken en gevonden. Op zaterdag 15 mei trokken we naar de Merksemsteenweg in Deurne, waar we over een parochielokaal konden beschikken. Freddy had voor de gelegenheid taart meegebracht, zodat we niet enkel onze muzikale honger konden stillen. Vanaf 21 juni a.s. zitten we terug op onze vaste stek (Trix). Gezien Robin momenteel volop in zijn examenperiode zit (muziekopleiding) en nadien nog wat vakantie neemt, zal de eerstvolgende repet meteen in Trix doorgaan (op 21/6) dus. Vanaf dan zal - laat ons hopen - de regelmaat in de repetities op maandag terugkeren. Ook Ritchie Paris (foto) zal uitgenodigd worden om met ons de zangnummers op te frissen.

 • BERT BOSSINK : POPARCHIVARIS

  Sinds enkele weken staat in de linkerkolom van ons blog een link naar de bijzonder interessante website Tijd voor Teenagers van Bert Bossink. Ingewijden kennen hem als de oprichter van het blad "The Fabulous Sounds of the Sixties", dat opgeregelde en minder geregelde tijdstippen wordt uitgebracht en steeds boordevol staat met "vergane" popinformatie uit de sixites uit binnen- (Nederland) en buitenland, maar nog zo levend is voor hen die het zelf meemaakten ! Inmiddels bestaat het blad 35 jaar !
  Intussen zit Bert dus ook op het web, met een fraaie, originele site, waar je uren kan in ronddolen, pure nostalgie. Daarom dat Tijd voor Teenagers ook via onze blog de aandacht mag krijgen die hij verdient. Veel leesplezier !

 • De beloofde foto's !

  Hieronder de beloofde foto's van onze tweede repet met Freddy op 12 april ll.
  Some pictures taken at the second rehearsal with new gitarist Freddy on April 12th last.


  Robin - Jacques - Freddy


  Freddy in de aanslag

  Freddy hits te strings


  Koen in volle concentratie

  Koen in full concentration


  Freddy gaat voor de volle 100%

  Freddy goes for it


  Neen Freddy slaapt niet, hij bestudeert zijn akkoordenschema's

  Freddy didn't fall asleep, just looking at the score

 • Repetitie 12 april

  Vorige maandag hebben we een tweede maal gerepeteerd met onze nieuwe ritmegitarist Freddy. Hij had zich thuis te pletter geoefend, getuige daarvan een pijnlijke arm en schouder. Zijn gedrevenheid verwondert ons allen. Hij dringt erop aan om minstens alle weken te repeteren en zelfs meer dan eenmaal per week !

  Voorlopig kunnen we nog steeds niet op de vaste maandagavonden repeteren en zullen we noodgedwongen nog enkele zaterdagen moeten inlassen.

  Maar niet getreurd, we hebben er allemaal weer zin in en mogelijk wordt 2010 het jaar van de 'comeback' van GuitarSyndicate.

  Tijdens de repet heb ik nog enkele foto's gemaakt die eerstdaags ook op dit blog zullen verschijnen.

 • SHADOWMANIA 2010 !

  SHADOWMANIA 2010 gaat door op 18 september

  Wij ontvingen alle informatie mbt Shadowmania 2010 en willen u die niet onthouden.

  • Saturday September 18th: 3pm till late: Doors open 2pm
  • Booking Office open 10 am: Tuesday March 30th
  • Zullen zeker optreden : Bruce Welch's Shadows, Jet Harris, Licorice Locking, Warren Bennett & Friends. More acts to follow.
  • Plaats van het gebeuren :Lakeside Complex, Wharf Road, Frimley Green, Camberley, Surrey, GU16 6PT
  • Booking Office: 01252 836464 - Hotel Reservations: 01252 838000
 • Geslaagde repetitie

  vrg33

  Na enkele maanden inactiviteit heeft GuitarSyndicate op zaterdag 13 maart ll. de draad terug opgenomen en voor het eerst terug gerepeteerd. Kandidaat slaggitarist Freddy was voor deze repetitie uitgenodigd. Hij was behoorlijk zenuwachtig, maar eens hij op dreef was liep het vlotjes. We oefenden het standaardrepertoire van de 'oude Shadowsklassiekers' uit de jaren 60. Ook The Deer Hunter en Local Hero klonken behoorlijk. Begint GuitarSyndicate aan een nieuw hoofdstuk ? Laat het ons hopen. De volgende repetitie zou op 12 april zijn, maar omdat we zo lang niet in Trix oefenden zijn we onze vaste maandagavond kwijt. We hebben terug een optie genomen, maar zolang deze avonden niet vrij zijn voor ons, zien we ons genoodzaakt om op zaterdagvoormiddag te oefenen. Maar we hebben er 'een goed oog in' en zijn nog lang niet uitgespeeld, laat staan gezongen ! Wordt vervolgd.

 • VACATURE RITMEGITARIST

  Zin in musiceren op een meer dan gemiddeld niveau, binnen een groep die al sinds 25 jaar de muziek van Cliff Richard en The Shadows zoals geen ander vertolkt? Dan moet je als de gesmeerde bliksem contact opnemen met GUITARSYNDICATE !

  Onze ritmegitarist heeft onlangs de band verlaten en daarom hebben we momenteel een vacature openstaan om hem zo spoedig mogelijk te vervangen voor onbeperkte duur

  Het profiel dat wij beogen voor de kandidaat-gitarist

  • vertrouwd zijn met de ritmepartijen van de traditionele nummers van The Shadows en van Cliff Richard door kennis en podiumervaring
  • bereid zijn zich in te zetten om zo snel mogelijk het repertoire van GuitarSyndicate in te studeren, ‘shadowspasjes’ inclusief
  • beschikken over de nodige instrumentaria en backline - zeker Fender gitaar en akoestische gitaar; Burns gitaar en/of Vox versterker is optie
  • een goede zangstem is geen must, maar zeker een pluspunt
  • bereid zijn op maandagavond te repeteren in Antwerpen, Hof ter Loo, in muziekcentrum TRIX.
  Lijkt dit iets voor U? Neem dan contact op met Robin Timmerman : 03/321 93 75, 0478/395785 of stuur een mailtje (zie rechterkolom).

  Robin - Jacques - Koen - Jos

 • 't Syndikateetje

  Nieuw Syndikateetje staat online !

  Klik op 't Syndikateetje in linkerkolom onder teller

 • OPTREDEN RITCHIE PARIS

 • GuitarSyndicate : wat brengt 2010 ?

  Bij het begin van dit nieuwe jaar wensen wij U en uw dierbaren het allerbeste voor 2010.

  Het voorbije jaar was er voor GuitarSyndicate een met afwisselend succes.
  Positief waren zeker de vier optredens die we hadden; meermaals werd de inbreng van Ritchie als Cliff zanger geprezen en ook het laatste optreden voor Kom Op Tegen Kanker was een schot in de roos. Spijtig genoeg eindigt hier de ‘goed nieuws show 2009’ voor GuitarSyndicate.
  Bij het begin van het jaar waren we nog steeds op zoek naar een vervanger voor Greg. Spoedig diende Gerard zich aan, die bereid was om als zanger/ritme gitarist GuitarSyndicate te vervoegen. Terwijl hij het repertoire instudeerde, werkten wij onze optredens af met Manu, die, zoals u weet, niet vast bij GS wilde spelen, omdat hij te veraf woonde voor de repetities. Na het laatste optreden van 25/4 werkten wij nog enkele repetities met Gerard af alvorens de vakantieperiode aanbrak. Bedoeling was om ergens in juli/augustus de draad terug op te nemen, maar een dringende oogoperatie van Jacques noopte ons de repetities uit te stellen tot na zijn herstel in september. Toen het eindelijk zover was, hebben we nog éénmaal met Gerard gerepeteerd alvorens hij kort nadien zijn ontslag gaf. Hij wou slechts één keer om de twee weken repeteren. Ondanks ons aandringen om wekelijks te repeteren hield hij voet bij stuk. Enkele weken later hield hij het voor bekeken en stapte op. Dus sinds eind november ligt de band stil. Wij hebben alles een beetje laten bezinken en komen in de loop van januari samen om te brainstormen hoe wij de toekomst van de band gaan invullen.

  Wij houden u op de hoogte van de verdere ontwikkelingen.

  At the beginning of this new year, we wish all our fans a very happy 2010 !

  The past year the 4 shows that we did were quite successfull. The contribution of Ritchie as Cliff performer during the gigs was strongly appreciated. But unfortunately, here ends 'the good news show' for GuitarSyndicate in 2009.
  In the beginning of the year, we were still looking for a substitute for Greg. We found him in Gerard, a dutchman, who accepted to join us as singer/rhythm guitarist. After our last gig on April 25th, we rehearsed a few weeks with Gerard and then the bandmembers took 'summer holiday' one by one. It was the idea to restart rehearsing in July/August. An urgent eye operation for Jacques however, forced us to postpone rehearsals until mid September, the moment that our bass player would be recovered. During that month, we played only once together, before Gerard quit the band a few weeks later. He didn't agree to rehearse on a weekly basis, but only each forthnight. Unless our insisting him to play with us every week, his decision was final. So the band has been put to non-active end november last. This month we will sit together and discuss how the future of GuitarSyndicate will look like.

  We'll keep you informed !

 • NIEUWE MUZIEKQUIZ FREDDY VAN DER LINDEN

  Voor hen die graag quizzen en van muziek houden is deze nieuwe quiz van Freddy Van Der Linden warm aanbevolen ! Snel inschrijven is de boodschap !

  jukebox (620 x 877)

 • Cliff & Shadows op Duitse TV (ZDF) - 31/10/09

  In afwachting dat Cliff & The Shadows binnenkort Nederland en België aandoen, kan u hier al kijken naar onze helden op de Duitse televisie.

 • Reunited

  Geniet van de 2009 versie van The next time

 • 't SYNDIKATEETJE

  Nieuw Syndikateetje staat online !

  Klik op 't Syndikateetje in linkerkolom onder teller

 • CLIFF & SHADS FINAL TOUR NADERT !!

  Cliff & The Shadows op de Britse tv deze morgen (18/09/2009)

 • NIEUWE SINGLE EN CD VOOR CLIFF RICHARD & THE SHADOWS

  Gisteren (6 augustus) ging op BBC Radio 2 bij Terry Wogan (Wake up to Wogan) de nieuwe single van Cliff Richard & The Shadows in première : Singing the blues. Op de officiële website van Cliff Richard lezen we het volgende :
  Het nieuwe album "Reunited - Cliff Richard & The Shadows" zal op 21 september a.s. uitgebracht worden. De nieuwe single "Singing the blues" zal op 14 september uitkomen op CD, 7" single, EP en als downloadbaar bestand. Op de CD versie zal ook het nummer "A voice in the wilderness" staan, terwijl de EP "Dancing Shoes" en "We say Yeah" zal bevatten; deze tracks staan echter niet op het album.

  Yesterday the new single of Cliff & The Shadows : "Singing the blues" has been presented on BBC radio 2 in Terry Wogan's "Wake up to Wogan" show. On Cliff's official website we read the following : Release date for the album "Reunited - Cliff Richard & The Shadows"" is 21 September. On 14 September, a single Singing The Blues" will be released in CD, 7" EP, and digital download formats. The CD will also feature "A Voice In The Wilderness", while the EP will include "Dancing Shoes" and "We Say Yeah"; those tracks are not on the album.

 • Vinyl singles in aanbieding en gezocht !

  ddbelmonkAd Verhagen, sinds jaar en dag al fan van GuitarSyndicate, is in het bezit van ongeveer 4.000 vinyl singles die hij momenteel te koop aanbiedt. Het zijn één voor één allemaal hits die in de Nederlandse hitparade hebben gestaan (volgens Hitdossier), uit de periode 1970 - 1992. De singles zijn per stuk te koop.
  Voor meer informatie kan u op
  DEZE LINK klikken. Een lijst van de plaatjes is op aanvraag ook te verkrijgen.
  Verder is Ad zelf ook nog op zoek naar vinyl singles. Een overzicht van al zijn advertenties kan je
  HIER zien.

  One of our fans of Holland is the owner of +/4.000 vinyl records (singles), which he actually wants to sell. The singles have all figured in the Dutch charts (period 1970-1992) and can be ordered by piece. Click on the link for more details. A list of the singles can be send upon request.

  CLICK HERE

  Ad is looking for some rare singles as wel. To see all the ads of Ad, click on the link below.
  RARE SINGLES SEARCH

 • 't Syndikateetje

  Nieuw Syndikateetje staat online !

  Klik op 't Syndikateetje in linkerkolom onder teller

 • Kom op tegen kanker : foto's randgebeuren !

  Foto's KOTK 2009 ons doorgestuurd door Aimé Coenen. Veel plezier !

 • De beloofde foto's !

  Onze Webmaster Viviane heeft nieuwe foto's online gezet. Met dank aan Wendy voor de foto's die ze nam op 8 maart en aan fan Luc Beeten voor deze van 25 april.

  Neem alvast een kijkje op onze WEBSITE - onder "Foto's"

  Our webmaster Viviane has put new pictures online of our last two gigs (March 8th and April 25th).

  Take a look at our WEBSITE - click on "Foto's"

 • KOM OP TEGEN KANKER

  Het derde benefietconcert voor Kom Op Tegen Kanker was wederom een schot in de roos. Sinds januari ll. waren de stuwende krachten achter het initiatief, Aimé en Chris Coenen, onverpoosd in de weer geweest om de organisatie in goede banen te leiden. En daar zijn ze dus ook dit jaar weer in geslaagd. De zaal was uitverkocht en er moesten nog stoelen worden bijgezet om late beslissers een plaatsje te bezorgen.
  Bij de aankomst in cc De Passant werden we hartelijk ontvangen. Aimé en Chris zetten de laatste puntjes op de i en de jongens van het geluid en licht waren druk bezig hun apparatuur in gereedheid te brengen.
  Omstreeks 16u was iedereen aanwezig behalve Dirk. Hij zou later komen omdat zijn vrouwtje nog tot zaterdagmiddag moest werken.
  Vanaf 18u werden we vergast op een lekker koud buffet in één van de gezellige restaurantjes in het centrum van Zoutleeuw. Iets voor 20u waren we terug in de zaal en maakten ons klaar voor het concert, dat iets na half negen aanving. Alvorens wijzelf van start gingen, verwelkomde Aimé het talrijk opgekomen publiek, en gaf daarna de microfoon aan de verantwoordelijke van de regio voor ‘Kom op tegen Kanker’, die ook haar verbaal duitje in het zakje deed. Vooraleer Koen aftikte voor het openingsnummer (Apache), werden we door Chris al verrast met een mooie attentie. Na afloop, en dat was ruim na 23u, waren de reacties over het concert zeer positief; ook de inbreng van Dirk werd bijzonder gesmaakt. Het gaf toch weer een apart cachet aan het optreden.
  Een gevoelige noot aan het eind van de avond was het afscheid van Manu. Het was zijn laatste optreden met GuitarSyndicate en dat viel ons wel zwaar. We vonden in hem een voortreffelijk muzikant, en ook als mens was hij bijzonder sympathiek en warm van hart. Ook zijn echtgenote werd een goede vriendin van ons. Maar, zoals we al van te voren wisten, zou Manu niet blijven (verre afstand naar repetities en beroepsbezigheden) en ook hij had het even moeilijk bij het afscheid. Maar goed, we gaan nu in zee met Gerard en na enkele repetities blijkt reeds dat hij een doorwinterd muzikant is.

  Onze huisfotografe Wendy was weerhouden om foto's te nemen. Gelukkig had één van onze fans, Luc Beeten, die vooraan zat, zijn fototoestel bij en kon zo enkele kiekjes maken. We kregen de foto's doorgestuurd en zullen ze zo snel mogelijk op onze website zetten. Trouwens de foto's van het optreden in Oudegem zijn ook klaar en die worden er dan meteen bijgezet.

  DSC_0294 (600 x 399)

 • ZATERDAG A.S. : KOM OP TEGEN KANKER !!

  Nu zaterdag zal het derde benefietconcert van Kom Op Tegen Kanker met GuitarSyndicate plaats vinden. De geschreven pers wijdde een artikel aan dit gebeuren en interviewde de stuwende krachten achter dit initiatief : Aimé en Chris Coenen. Klik hieronder op hun foto om het interview te lezen.

 • OPMERKELIJK DUET !

  Een bevriende gitarist maakte mij attent op een duet van Chet Atkins met Mike O'Conner; deze laatste is niet alleen een uitstekend violist, maar blijkt ook aardig uit de voeten te kunnen op de gitaar. Ik wil jullie hun muzikale bijdrage niet onthouden !

  A friend of mine spotted a duet of Chet Atkins and Mike O'Conner on you tube. Mike is not only a talented violist,he plays the guitar as well as one of the better performers. So enjoy this exceptional duet !!

 • 't Syndikateetje

  Nieuw Syndikateetje staat online !

  Klik op 't Syndikateetje in linkerkolom onder teller

 • NIEUWE FOTO'S ONLINE GEZET

  Onze webmaster Viviane heeft een selectie van de foto's die onze fotografe Wendy getrokken heeft tijdens onze 25ste verjaardag in Schoten, online gezet.

  Neem alvast een kijkje op onze WEBSITE - onder "Foto's"

  Our webmaster Viviane has put a selection of the pictures online that our photographer Wendy took at the occasion of our 25th anniversary, last year in Schoten.

  Take a look at our WEBSITE - click on "Foto's"

 • Geslaagd optreden in Oudegem !

  Een goede 150 inschrijvingen waren er voor de Clilff & Shadowsnamiddag met drie gangen menu, georganiseerd door Freddy De Neve, op 8 maart ll, in het Hof Ter Meyghem in Oudegem. We moesten behoorlijk vroeg uit de veren op deze druilerige zondag, want het materiaal moest ten laatste om 12u opgesteld staan. Kort nadien zouden de eerste gasten reeds toekomen. Nadat we alle materiaal hadden opgesteld en uitgetest werden we vergast op koeken met koffie. We lieten het ons smaken ! De zaal liep stilaan vol met genodigden; wij mochten mee genieten van de heerlijke gerechten. Het optreden werd in drie sets opgesplitst; de eerste twee tussen de gangen door en de laatste werd na afloop van het eten gebracht. We kregen bijzonder veel respons van het aanwezige publiek en de sfeer zat er goed in. Er werd zelfs naar hartelust gedanst op Guitar Tango, Sleepwalk, Move it, Shadoogie, enz.. Voor we er erg in hadden was het half zeven geworden, tijdstip dat we moesten afronden. We kregen veel lovende reacties en dat schept perspectieven voor de toekomst. Hopelijk vinden we nu toch snel een vaste nieuwe slaggitarist, zodat we na Manu’s laatste optreden met ons (25 april), met frisse wind in de zeilen aan een vernieuwd GS kunnen werken.

  Tijdens de ganse namiddag heeft onze fotografe Wendy plaatjes geschoten, die binnenkort op onze website en op dit blog zullen geplaatst worden.

 • FANMEETING HOLLAND

  Joop en Jolanda Moen (Movi Music), bezielers van de bekende Cliff & Shadows fanmeetings in Tilburg, hebben een nieuwe website. Door het verdwijnen van de MSN communities was een alternatief noodzaak geworden. De site staat boordevol informatie over, hoe kan het anders, Cliff & The Shadows, info over de bands die ooit de revue passeerden op de meetings, opgave van internationale festivals en concerten, foto's en een discussieforum. Best de moeite om een langs te lopen !

  CLIFF RICHARD & THE SHADOWS FANMEETING HOLLAND

  joop en jolanda in agadir 4

 • Cliff & The Shadows in Vorst Nationaal

  De 50th Anniversary Tour 2009 van Cliff Richard & The Shadows houdt halt in Brussel. Meer bepaald op zondag 8 november 2009 vanaf 19u in Vorst Nationaal, Globelaan 36,1190 Brussel. Tickets zijn te bestellen bij FNAC of VORST NATIONAAL

  Cliff&Shads
  Gelieve GuitarSyndicate niet aan te spreken voor het bestellen van tickets. Dank voor het begrip.

 • Eerste optreden

  Foto's optreden KBC Brussel - 8 januari 2009

  Pictures of our gig in Brussels - January 8th 2009